Logica volgens Halbe Zijlstra (VVD)

by ben

Gehoord tijdens het radiodebat tussen landelijke lijsttrekkers over de gemeenteraadsverkiezingen:
Halbe Zijlstra:
1) Aangezien er steeds meer zaken op het bordje van de gemeenten gaan komen (werkgelegenheid, jeugdzorg, noemt u maar op) moeten kleine(re) gemeenten op z’n minst zeer nauw gaan samenwerken of fuseren tot gemeenten van minimaal 50.000 (of 100.000) inwoners. Dit in het kader van de efficiĆ«ntie waardoor grote besparingen gehaald kunnen worden.
2) De provinciale herverdeling is niets mis mee, want er wordt tegenwoordig zoveel werk van de provincies overgeheveld naar de gemeenten (waardoor er steeds minder taken voor de provincies overblijven), dat de vraag of we nog zoveel provincies nodig hebben terecht is.

Conclusie (en die is van mij):
groter is altijd beter, zonder naar de nuance te kijken.
Meer werk en meer taken: fuseren!
Minder werk en minder taken: fuseren!

Wie begrijpt het nog?
Waarschijnlijk alleen Halbe………