Rutte is een flapdrol niet echt een staatsman

by ben

Nu premier Rutte zelf heeft besloten (ik kan me namelijk niet voorstellen dat het gehele kabinet klakkeloos akkoord is gegaan) dat het bekijken van de 5 kilometer schaatsen door Sven Kramer belangrijker is dan staatszaken, is hij toch echt lelijk door de mand gevallen.
En dat hij onze koning niet beschermt tegen zaken waar hij zich niet in kan verdedigen of zijn eigen mening kan verkondigen is zo mogelijk nog kwalijker.
En dan die slappe smoesjes van “in gesprek blijven is belangrijker dan niet gaan” en “als de mogelijkheid zich voordoet zullen wij de kwesties van homorechten en mensenrechten in het algemeen zeker aankaarten”!
Die komen er heel gewoon op neer dat als iemand vanuit het Russische establishment (Poetin of een minister) aan Rutte expliciet vraagt wat hij van de Russische situatie op het gebied van mensenrechten (en dus ook homorechten) vind, dan zal Rutte hoogstwaarschijnlijk zeggen dat er in Nederland een andere afweging gemaakt zou zijn maar dat hij zich liever niet wil mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Rusland (er zijn tenslotte handelsbelangen te verdedigen! En poen is ALTIJD belangrijker dan principes).
Zelf zal hij er nooit over beginnen, want dat zou hem mogelijk in een lastig parket kunnen brengen. En ook minister Schippers gaat tenslotte alleen maar om “onze” sporters aan te moedigen.
En als iets dergelijks aan de koning gevraagd zou worden kan hij geen ander antwoord geven dan: “Dat gaat mij niet aan, ik ben ook maar gestuurd, dus houd mij erbuiten, ja!”.
Fijn staaltje van “oprechte politiek bedrijven”.
Rutte wil gewoon een keer gratis naar de Olympische spelen, laat ‘ie dat dan ook gewoon zeggen. Als een echte kerel.
Maar dat durft’ie dan weer niet.

Bah, zeg ik je, dikwerf Bah!