Jukken

…omdat het ons zal jukken!

Category: Tirade

Alabama moet zich schamen!

by ben

De Amerikaanse staat Alabama heeft een wet aangenomen waardoor abortus in die staat vrijwel onmogelijk wordt.
En niet de vrouw die de abortus ondergaat zal gestraft worden, neen. Maar wel de dokter die de abortus uitvoert (met straffen oplopend tot 99 jaar in de cel!).
Dit voert ons regelrecht terug naar de donkere jaren vijftig en eerder van de vorige eeuw. Hoe kan het toch zijn dat een redelijk modern land (als het gaat om technologie en dergelijke) toch zulke achterlijke mensen aan de macht kan helpen?
Kan iemand mij vertellen/uitleggen hoe dit mogelijk is?
De laatste hoop van de normale mensen die nog in Alabama wonen is nu het Hooggerechtshof, waar door toedoen van de enige echte Donald J.T. nu een paar rechters zitten die ideeën hebben over de rechtstaat die nog stammen van vóór de eerste wereld oorlog.
Ik ben benieuwd wat de wereld (VN, mensenrechten organisaties, etc…) gaat zeggen als Roe vs Wade wordt teruggedraaid.
Gaan we dan de VS boycotten zoals er waarschijnlijk wel gedaan zou worden met “kleine” landen? Of blijken de economische belangen dan toch nog net even meer te tellen dan de mensenrechten?
Ik vrees het aller, aller ergste.
Maar voorlopig moet Alabama zich diep, diep schamen. Voor heel veel mensen zal het geen “Sweet home Alabama”meer (kunnen) zijn…….

Allemaal mietjes

by ben

Ik heb vandaag het gehele debat rondom de Teeven deal zitten bekijken.
Ja, de minister en staatssecretaris beamen dat ze steekjes hebben laten vallen en zelfs soms fouten hebben gemaakt, vooral toen ze nog kamerlid waren.
Nu zouden ze het allemaal anders gedaan hebben.
Zeker nu ze een bewindspersoon zijn zouden ze zeker andere keuzes maken.
Ook dhr. Rutte, onze minister-president gaf aan dat hij hier en daar wellicht wat steekjes heeft laten vallen, maar hij heeft er van geleerd!
En ook hij zal het in voorkomend geval in de toekomst op zeker anders doen!
Maar aan het eind van het liedje was het toch allemaal niet zo heel erg?
Er wordt gewezen, er wordt hier en daar een excuusje uitgesproken, er wordt nog wat wollig gepraat over wat er gezegd wordt en wellicht bedoeld wordt, er worden vragen ontweken (of letterlijk genomen waar het uitkomt of generiek behandeld als dat beter in het praatje past), maar aan het eind van het liedje verandert er niets.

Dan komt er een tweede termijn waarbij de oppositie een motie van afkeuring indient, er wordt hoofdelijk gestemd.
Uiteraard stemmen alle PvdA-ers (óók Mevr. Jacobi!) en VVD-ers tegen (en ook Hr. Klein, want die weet al helemaal niet wat hij denkt/wil/zou moeten).
Motie is dus niet aangenomen.
Vervolgens verdwijnen de drie kabinetsleden (dhr Rutte met een nauwelijks ingehouden grijns op het gelaat) achter de coulissen.

En veel verder dan
“De regen viel in stromen neer
De wind die ging van Oost naar West
De oude club was weer bijeen
en de jajum smaakte best”
komt men niet.

De schoenen worden geveegd, de jas wordt uitgeschud en men gaat op de zelfde voet als altijd verder.
Wedden dat er morgen in de kranten staat dat Rutte “weer een Houdini act” heeft laten zien?

Sorry hoor, maar na alle vragen en de (al dan niet hout snijdende) antwoorden :
a) van de oppositie iets stevigers verwacht
b) mag dit kabinet wat mij betreft morgen nog naar huis
c) indachtig FC Twente, mag de VVD de komende drie jaar niet meer op Vuiligheid en Justitie en zeker niet in dubbelfunctie (minister + staatssecretaris)
d) moet er maar weer eens duidelijk gemaakt worden dat de Kamer de regering controleert en niet helpt regeren (dmv ondersteuning bij beantwoording van vragen aan bewindslieden)
e) voortaan standaard aan dhr Rutte vragen (direct nadat hij iets gezegd heeft) of dat werkelijk zo is, of dat hij wellicht nog van mening wil veranderen, net zolang tot hij pissig wordt (en dan nog een keer vragen!)

Wat een slappe zooi, de overbekende natte, slappe, zure Duitse worst van de markt in Bergeijk is er niets bij!