Jukken

…omdat het ons zal jukken!

Category: Opinie

Viktor Orbán, gevaarlijke gek?

by ben

Dé vraag van dit moment is niet zozeer hoe het met de Covid-19 uitbraak staat, maar hoe lang het nog duurt voordat de Hongaarse premier de president naar huis stuurt om zelf ongekroonde koning van Hongarije te worden.

Het is te begrijpen dat een overheid in tijden van crisis tijdelijk het parlement negeert om heel snel maatregelen te kunnen nemen om de crisis te bezweren. En dat daar een (nood-)wet voor nodig is waar het parlement mee instemt, ook dat lijkt mij niet meer dan redelijk.

Maar iedere rechtgeaarde en oprechte democraat zal aan zo’n noodwet een termijn hangen, waarna het “gewone” leven weer opgepikt wordt, met alle normale parlementaire machten en krachten die daar bij horen.

Maar niet meneer Orbán, nee, hij heeft nu alle macht en dat dan zonder einddatum. En hij beweert bij hoog en bij laag dat het alleen is om de Covid-19 situatie onder controle te brengen. Maar ondertussen is er alleen nog maar besloten dat eenieder die “onjuiste” informatie publiceert een celstraf kan krijgen (en wat onjuiste informatie is wordt slechts en alleen door de regering bepaald) en mensen die de Corona regels overtreden die kunnen ook een celstraf, oplopend tot 5 jaar krijgen.

En wat vindt Europa hiervan? “Brussel verwerpt deze noodwet”. En gaat over tot de orde van de dag. Ik begrijp echt niet dat hier niet een vlammend protest heeft geklonken, met onmiddellijke maatregelen zoals opschorten van alle Europese subsidies, intrekken van het Hongaarse stemrecht en het onderzoeken van de mogelijkheid Hongarije te schorsen van alle Europese aangelegenheden tot ze zich weer gaan houden aan de basisbeginselen van democratisch bestuur met inachtneming van de Trias Politica.

Vuilnisman: mag die zak ook mee?

Trump is gestoord, maar Bolsonaro……….

by ben

Dat Donald J Trump niet helemaal fris in zijn bovenkamer is, mag gevoeglijk bekend worden geacht. Niet alleen die duizenden leugens die hij de wereld in getweet heeft, maar hoe hij de Corona crisis benaderd grenst ook aan het ongelooflijke.

Vandaag een prachtige (keurig in de juiste tijdlijn gezette) compilatie van zijn mening over dit virus gehoord.

Het ging van “Het is maar één persoon, en die kwam uit China” via “Niets aan de hand, het is bijna april en dan verdwijnt het als bij toverslag!” via “We hebben alles onder controle, niets aan de hand” via “Het is een complot van de Democraten” tot “Ik heb altijd gezegd dat dit een zeer serieuze zaak ik en heb er vanaf het begin bovenop gezeten”.

Kijk even de volgende filmpjes (en bijbehorende artikelen):

https://www.reddit.com/r/Fuckthealtright/comments/fjddxj/compilation_of_trump_downplaying_the_coronavirus/

https://edition.cnn.com/2020/03/11/politics/fact-check-trump-administration-coronavirus-28-dishonest/index.html

Maar toen kwam Bolsonaro met zijn “met mijn atletiek achtergrond zal ik, als ik al geïnfecteerd wordt, hooguit wat milde griepverschijnselen krijgen” en vind dat de hele Corona-crisis zwaar overdreven wordt en wil dat de maatregelen worden gestopt omdat het helemaal geen crisis is…………

Deze man is dus helemaal mataklap!

Vuilnisman: Kunnen deze twee zakken ook mee?

Alabama moet zich schamen!

by ben

De Amerikaanse staat Alabama heeft een wet aangenomen waardoor abortus in die staat vrijwel onmogelijk wordt.
En niet de vrouw die de abortus ondergaat zal gestraft worden, neen. Maar wel de dokter die de abortus uitvoert (met straffen oplopend tot 99 jaar in de cel!).
Dit voert ons regelrecht terug naar de donkere jaren vijftig en eerder van de vorige eeuw. Hoe kan het toch zijn dat een redelijk modern land (als het gaat om technologie en dergelijke) toch zulke achterlijke mensen aan de macht kan helpen?
Kan iemand mij vertellen/uitleggen hoe dit mogelijk is?
De laatste hoop van de normale mensen die nog in Alabama wonen is nu het Hooggerechtshof, waar door toedoen van de enige echte Donald J.T. nu een paar rechters zitten die ideeën hebben over de rechtstaat die nog stammen van vóór de eerste wereld oorlog.
Ik ben benieuwd wat de wereld (VN, mensenrechten organisaties, etc…) gaat zeggen als Roe vs Wade wordt teruggedraaid.
Gaan we dan de VS boycotten zoals er waarschijnlijk wel gedaan zou worden met “kleine” landen? Of blijken de economische belangen dan toch nog net even meer te tellen dan de mensenrechten?
Ik vrees het aller, aller ergste.
Maar voorlopig moet Alabama zich diep, diep schamen. Voor heel veel mensen zal het geen “Sweet home Alabama”meer (kunnen) zijn…….

Heeft onze premier last van Korsakoff?

by ben

Of toch een (beginnende) Alzheimer?
In de afgelopen, pakweg, 8 jaar heeft onze premier steeds vaker moeten toegeven dat hij iets niet meer wist (of ergens geen “actieve” herinnering aan had).
Of het nu een collega bewindsman was (hij zit er bovenop, en er zijn zeker geen bonnetjes! Oh, bedoeld u dié bonnetjes, was ik vergeten…….),
of een memo (er zijn geen memo’s, niet dat ik weet. Oh, bedoeld u dié memo, die was ik vergeten………),
of het was een vergaderstuk (er was geen vergaderstuk, ik heb daar geen actieve herinnering aan. Oh, bedoeld u dát stuk, dat van mijn fractie? Dat was me even ontschoten)
of het is een ambtelijk stuk (ik wordt over dit soort dingen nooit geïnformeerd. Oh, bedoeld u die brief die aan mij was gericht? Die was ik oprecht even vergeten!).
Telkens moest hij dan toch weer op zijn woorden terugkomen, simpelweg omdat de waarheid hem achterhaald had.

Ziet u ook een patroon?
Ik stel voor dat we de premier een diepgravend medisch onderzoek laten ondergaan, zodat er buiten enige twijfel kan worden vastgesteld of deze man alles wel helemaal op een rijtje heeft, qua hersenactiviteiten (geheugen en/of andere beperkingen waardoor hij niet langer in staat kan worden geacht de regering te leiden).
En bij gebleken beperkingen deze man dan ook onmiddellijk uit het Torentje te verwijderen en ergens veilig opsluiten, zodat hij nooit meer een poging kan ondernemen politiek te gaan bedrijven.

Vuilnisman, mag deze zak ook mee?????

China de gekste

by ben

En niet alleen is (wordt) China met voorsprong het allergekste land, maar het is nog uiterst gevaarlijk ook.
Zie eerst maar eens dit filmpje: https://www.nu.nl/235593/video/zo-straft-china-burgers-met-big-brother-systeem.html
En vervolgens mag je je afvragen: Wat gaat hier het resultaat van worden?
Welnu, naar mijn uiterst bescheiden mening zullen er kort na de start van 2020 geen mensen meer in China leven, maar alleen nog maar robots (maar dan van vleesch ende bloed).
Uiteraard komen hier geen protesten tegen, want dan kan je niet eens meer een robot worden, dan kan je alleen nog maar terugkeren naar het begin van de voedselketen.
En wedden dat de hogere echelons van de partij-bonzen vrijgesteld worden van dit soort onbeschofte begluurderij?
En dat daardoor de corruptie tot ongekende hoogte zal stijgen?
Want als je de juiste mensen op de juiste positie kent, dan kan er vast wel iets geregeld worden, mocht je iets “misdaan” hebben……
Dit is nog erger dan wat de Stasi deed in Oost-Duitsland!
Ik raak daadwerkelijk lichtelijk van mijn padje af van dit soort zaken.
Wie bedenkt er zoiets? En in wat voort systeem breekt dan niet onmiddellijk de pleuris los?
Dat kan alleen in China. Zelfs niet in Noord-Korea, daar ben ik van overtuigd.
Geen woorden voor.

Zijlstra, wat moet je ermee?

by ben

Ik heb het al eerder gezegd, die Zijlstra spoort niet. Halbe bedoel ik dan.
Er zijn ongetwijfeld Zijlstra’s die ze wel allemaal op een rijtje hebben en zeer respectabel zijn.
Maar Halbe: wat moet je er mee?
Eerst in het openbaar liegen over iets wat eigenlijk helemaal niet zo ongehoord belangrijk was, maar wel op een manier dat hijzelf heel belangrijk gemaakt wordt (kan worden), en vervolgens denken dat hij er met een “sorry, had ik niet moeten doen” vanaf kan komen.
En dat die Mark Rutte dan ook nog vol denkt te kunnen houden dat, omdat hij “eerlijk en open” zijn excuses heeft aangeboden, de geloofwaardigheid (integriteit?) van deze Zijlstra niet aangetast is.
En dus kan aanblijven.
Terwijl hij (Rutte) ook wel weet dat onze minister van buitenlandse zaken vanaf nu aangeschoten wild is en dat hij echt helemaal nooit meer iemand anders van “nepnieuws” kan betichten, of erger nog, iemand aanzeggen dat hij/zij onwaarheden verkondigd. Deze minister zal door iedereen buiten Nederland recht in zijn gezicht worden uitgelachen.
Iets met een pot en een ketel.
Als onze huidige premier gewoon in de oppositie gezeten had was de kamer te klein geweest, waren er nachtelijke sessies gewijd aan het feit dat “deze minister heel Nederland voor schut zet en voorgoed de geloofwaardigheid van dit zelfde Nederland niet alleen te grabbel heeft gegooid maar onherstelbaar beschadigd heeft”. En dat deze minister maar één ding kan doen.
En dat is met de staart tussen de benen maken dat hij wegkomt!

Maar nee, Halbe is een vriendje van Mark.
En dus mag Halbe blijven zitten (als het aan Mark ligt).
Want het ging Halbe tenslotte echt niet om de vorm, maar alleen om de waarheid (inhoud?).
Terwijl die waarheid (inhoud?) dus nooit (meer) te controleren is.
Er zijn bewindslieden om minder de laan uit gestuurd.

Ik hoop dan ook vurig dat de Tweede Kamer tijdens het debat niet zozeer de leugen maar wel de consequenties van die leugen gebruiken om duidelijk te maken dat het geen spelletje is.
En als de VVD dan voor de zoveelste keer in korte tijd een bewindspersoon/bestuurder moet laten gaan wegens liegen/laakbaar gedrag/foutief danwel onvolledig informeren van de Kamer, dan zegt dat voorlopig genoeg over de mores van de VVD in het algemeen.
Want hoe anders is het te verklaren dat het juist de VVD is die zo vaak met dit soort akkefietjes in het nieuws komt?
Met hun “integriteitscommissie”?

Dus het enig mogelijke antwoord op de gestelde vraag in de titel is: afzetten, ontslaan en nooit meer een baantje in een publieke functie.

(Ik ben wel bang dat als er een motie van wantrouwen/afkeuring/etc. wordt ingediend en de stemming zal 76-74 in het voordeel van Zijlstra zijn dat hij glashard zal gaan beweren dat hij “nog voldoende steun van de kamer geniet” om niet af te hoeven treden).

Bah, bah, bah, bah!
Vuilnisman: kan deze zak ook mee???

Scott Pruitt, wat kan je er van zeggen?

by ben

Vandaag Scott Pruitt (USA Environmental Protection Agency) gezien ná de speech waarin The Real Donald Trump aankondigde de Parijse akkoorden op te zeggen?
Wat mij betreft vergat hij aan het einde van zijn kommentaar nog maar één ding te zeggen/doen:
(Pas op! Hier volgt een mening!)
“Sir, I’ll just bend over and spread them, you own me”

Wat een ongehoorde hielen- (lees: konten) likkerij van iemand die geacht wordt op te komen voor het milieu.
En maar volhouden dat er “schone kolen energie” bestaat en dat fracken een heel milieu vriendelijke manier is om gas te winnen.
Bah!

Vuilnisman, kan deze zak ook mee?

Debat? Potje jij-bakken!

by ben

De laatste tijd worden er weer veel “debatten” georganiseerd, op tv, radio, enz.
In mijn ogen is een debat een uitwisseling van argumenten in de hoop de tegenstander te overtuigen van je eigen gelijk.
Maar hier in Nederland, zo tegen de verkiezingen, zijn debatten verworden tot het poneren van een stelling waarop de deelnemers aan het debat dan een tegenstelling mogen poneren.
Maar wat ik in al die “debatten” mis is het volgende:
Als u iets anders wilt, legt u dan eens uit wat dat precies is en HOE u dat wilt bereiken?
Want dan kan ik u vertellen waarom dat niet (of toch wel?) gaat lukken.

Alleen via de HOE (en soms ook de WAAROM) vraag kan men dieper gaan dan “Ik ben het niet met u eens”.

Vandaag Rutte tegen Wilders gezien?
Zeldzaam leeg (inhoudelijk) ge-jij-bak en vliegen afvangen.
En niemand die zich afvroeg waarom er niet werd ingegrepen door de zgn. debat-leider.

Bah, wanneer komt er weer eens een journalist/forumleider/wie dan ook die gaat voor inhoud boven stijl?
Wie neemt deze handschoen op?

VVD houdt niet van Vrijheid en Democratie

by ben

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie heeft afgelopen week bij monde van hun fractievoorzitter in de Tweede Kamer laten zien dat ze een diepe afkeer heeft van Vrijheid en Democratie.
Tenzij het hen goed uitkomt, natuurlijk…….:-)
Waar gaat het over: de nieuwe ziektekosten wetgeving.
In de Eerste Kamer zitten 75 mensen die naar eer en geweten (zonder last of ruggespraak) alle voorgestelde wetgeving moeten beoordelen. Inhoudelijk, dus NIET procedureel. Dat is zowel hun plicht als hun VRIJHEID.
Nu blijkt een meerderheid van deze Kamer tegen de nieuwe wet van minister Schippers te zijn. Inhoudelijk dus.
En niet slechts drie PvdA-ers, neen, de MEERDERHEID.
Onder normale omstandigheden zou de minister het wetsvoorstel terugnemen, kijken waar precies de bezwaren liggen en kijken of het voorstel dusdanig kan worden aangepast zodat ook de Eerste Kamer er mee kan instemmen.
Dat heet DEMOCRATIE.
Maar omdat er nu 3 senatoren van een regeringspartij (ook) hebben tegengestemd, is de VVD plots boos en heten deze drie senatoren “dissidenten”. Waar haalt men de idiotie vandaan om deze mensen dissidenten te noemen?
Zij zijn en kunnen niet gehouden worden aan welke afspraken die gemaakt zijn tussen de VVD en PvdA Tweede Kamer fracties!
Maar ze zijn nu zó pissig bij de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, dat hun fractievoorzitter in de Tweede Kamer al heeft aangekondigd dat de wet er hoe dan ook gaat komen, linksom danwel rechtsom.
Desnoods via een Algemene Maatregel van Bestuur.
Waarmee ze het parlement dus volledig zou negeren.
Dat is geen Vrijheid en zeker geen Democratie, dat is als een verwend kind je zin doordrijven. Met een lichte neiging naar dictatoriale (neen, laat ik deze zin maar niet afmaken).
En laat het ware gezicht van de huidige generatie VVD-politici zien.
Nare machtswellustelingen, bah!

Je zal maar in Enschede wonen…..

by ben

Eerst was ik van plan, na het aanhoren van onze minister Opstelten, om de hele jihad-jacht van onze overheid te becommentariëren, maar de gemeente Enschede had toch meer behoefte aan een plaatsje op dit zeer bescheiden blogje.
Wat is er aan de hand: als je in Enschede woont en om wat voor reden dan ook moet je een beroep doen op de plaatselijke overheid voor een bijstandsuitkering, dan ben je het bokje.
Je moet dan (dat willen ze tenminste) eerst je oude-dag voorziening opeten voordat je een uitkering krijgt. Dan wordt je dus 2x genaaid zonder dat je er lol aan beleeft.
Eerst door het verplicht opeten van je pensioen en vervolgens, als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, nog een keer omdat je geen oude-dag voorziening hebt!
Ik begrijp dat lokale overheden moeten bezuinigen op allerlei zaken, omdat de rijksoverheid heel veel taken naar hen overhevelt zonder daar voldoende financiën bij te stoppen, maar dit gaat wel heel erg ver!
En ik mag hopen dat, als dit onzalige plan doorgaat, er wel ergens een drempel getrokken wordt (er is ook al sprake van een mogelijke overwaarde van je huis, ook eerst opeten!).
Stel, je woont in het prachtige Enschede, na 30 jaar zwoegen heb je je hypotheek afgelost. Je baas gaat failliet en je staat op straat. Je bent 55 jaar. Je solliciteerd je helemaal een slag in de rondte, maar na drie jaar heb je nog geen baan (ook omdat de werkeloosheid in het oosten nu veel hoger ligt dan in het westen).
Gelukkig kan je van een kleine uitkering de eindjes nog aan elkaar knopen, maar er moet niet veel gebeuren!
En dan komt de plaatselijke wethouder even een “keukentafel-gesprek” houden om je duidelijk te maken dat je maar even een nieuwe hypotheek op je huis moet nemen en het geld daarvan gebruiken om zelf te leven. Hoe je die hypotheek dan ooit nog af kan lossen maakt niet uit, als de gemeente maar geen geld aan jou kwijt is!
Wie bedenkt er nu toch weer zulke vreemde plannetjes?
Hebben deze aliens, voordat ze met deze voorstellen kwamen, ook gepraat met mensen die in de bijstand zitten?
Of hebben ze alleen oog voor de rekenmachine……..